Ρεπορτάζ στην ΕΡΤ: Λάρισα: «Ασπασία σημαίνει αγάπη» και ο κόσμος το απέδειξε

Στο πλευρό της Ασπασίας βρέθηκαν χθες βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης στη Λάρισα εκατοντάδες πολίτες που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εκδηλώσουν την αγάπη τους και τη συμπαράσταση στην 19χρονη Ασπασία από το Άργος που νοσηλεύεται στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus και παλεύει για τη ζωή της.

Στη συναυλία που διοργάνωσαν οι επαγγελματίες μουσικοί νυχτερινών κέντρων Θεσσαλίας με τη βοήθεια των Λευτέρη Βουλγαράκη και του Βασίλη Πιπέρη εμφανίστηκαν μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες από τη Λάρισα και την Καρδίτσα.

Η μητέρα της Ασπασίας, Σπυριδούλα Φατούρου ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκριση.

 «Μόνο ο κόσμος έχει στηρίξει την Ασπασία όλα αυτά τα χρόνια, είναι αρωγός σε όλη αυτή τη προσπάθεια που γίνεται, η σημερινή είναι συναυλία αγάπης γιατί μόνο μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έσοδα δεν υπάρχουν από πουθενά, ενώ δικαιούται επίδομα δεν παίρνει , επειδή η Ασπασία νοσηλεύεται, έχει το 99% αναπηρία και όχι το 100%. Δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας, υπάρχει τεράστια αναλγησία σε αυτά τα παιδιά, το κράτος δεν βοηθάει πουθενά, όχι σε όσα παιδιά νοσηλεύονται αλλά και σε παιδιά που πάνε σπίτι τους, τα έξοδα είναι τεράστια, η πολιτεία πρέπει να κοιτάξει, δεν δίνει καμία σημασία σε αυτά τα παιδιά. Μόνο ο κόσμος βοηθάει.»

Η Ασπασία πυροβολήθηκε από τον πατέρα της που ήθελε να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του, το καλοκαίρι του 2012. Είναι πάρα πολύ βαρύ περιστατικό, νοσηλεύτηκε επτά μήνες στη μονάδα, έχει και τις δύο σφαίρες μέσα της ακόμα. Με  τη νοσηλεία της στο κέντρο αποκατάστασης Animus, το οποίο παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του,  η Ασπασία κατάφερε να επιβιώσει και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης. Δείχνει ότι αντιλαμβάνεται την κατάσταση, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τα μάτια, καταπίνει, αναπνέει χωρίς τη βοήθεια τραχειόστομου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο γνωστός από τις σατυρικές τηλεοπτικές εκπομπές Ράδιο Αρβύλα του Ant1 Γιάννης Σερβετάς.

«Όσο βαρύγδουπο και αν ακούγεται και στην άκρη του κόσμου θα πήγαινα αν χρειαζόταν για την Ασπασία. Σε αυτό το κορίτσι συνέβη αυτό που λες ότι δεν γίνεται. Και εκεί που όλα ήταν δύσκολα και μαύρα αρχίζει και φαίνεται φως που το δίνει η αγάπη του κόσμου. Είναι μάλλον αυτό που έγραψε ο Πάουλο Κοέλο: Όταν θέλεις κάτι πολύ, συνωμοτεί το σύμπαν να γίνει».

Το νέο πρόσωπο στη ζωή της Ασπασίας είναι ο Mike, το νεαρό Λαμπραντόρ που εκπαιδεύεται για να στέκεται στο πλευρό της κοπέλας και να είναι τα μάτια και τα αυτιά της.

Χθες βράδυ ήταν και εκείνος στη συναυλία μαζί με την εκπαιδεύτριά τoυ Έλενα Παλάγκα, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη για το σκοπό αυτό. «Ο Μάικ είναι το πρώτο σκυλί –βοηθός στην Ελλάδα την ώρα που στην Αμερική σκύλοι εκπαιδεύονται για το σκοπό αυτό εδώ και περίπου τριάντα χρόνια. Τα έξοδα για την απόκτηση και την εκπαίδευση του σκύλου όπως και για τη σίτιση του καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από χορηγίες».

Οι δράσεις των πολιτών για την ενίσχυση των οικογενειών της Ασπασίας συνεχίζονται. Την ερχόμενη Τετάρτη στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Φιλιππούπολη Λάρισας θα δοθεί φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου και τα έσοδα θα διατεθούν για την Ασπασία και την Μυρτώ, την κοπέλα που δέχθηκε επίθεση και κακοποιήθηκε από νεαρό Πακιστανό στην Πάρο η οποία επίσης νοσηλεύεται στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα.

Σύνδεσμος ρεπορτάζ:
http://www.ert.gr/larisa-aspasia-simeni-agapi-ke-o-kosmos-to-apedixe-photo/