Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ»

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» που ταξίδεψε από την Αθήνα και μας τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στα Τρίκαλα στις 18/7.

Εκπρόσωποι του «ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ» μας έδειξαν έμπρακτα πως στηρίζουν και βρίσκονται κοντά στον μοναδικό οργανισμό εκπαίδευσης σκύλων βοηθών στην Ελλάδα. Συγκινητική ήταν η στιγμή που μας δώρισαν ένα καμβά με τον μικρό Πρίγκιπα που μιλάει με τα πιο γλυκά λόγια για τον φίλο του Γιώργο και τον Μάικ ️

Ο μικρός Πρίγκιπας έκανε μια σημαντική δωρεά στον οργανισμό μας η οποία θα διπλασιαστεί από τον δωρητή μας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα βοηθήθουν πολλά παιδιά με αναπηρία μόλις ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος μας.

Η κίνηση αυτή προσφοράς και αγάπης μας συγκινεί και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους οργανισμούς. Η ισχύς εν τη ενώσει ️ δίπλα στον μικρό Πρίγκιπα και οι σκύλοι βοηθοί !!!

Σας ευχαριστούμε ολόψυχα !

Έκθεση της Reλακ με κοινωνικό πρόσημο στο “The Saints Stores”

Στο «The Saints Stores» στη Θεσσαλονίκη ο χορηγός μας «Reλακ» ️

Ένα μέρος που θα επισκεφτούμε σύντομα!

Ευχαριστούμε !!!

Εντός του καταστήματος λειτουργεί η έκθεση Reλακ της Λιζέτας Φώτογλου με εξαρτήματα υπολογιστών, τα οποία έχουν γίνει χειροποίητα δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ, μανικετόκουμπα, μπρελόκ, καρφίτσες, σουβέρ και παπιγιόν με ασημένιες λεπτομέρειες, ενώ μερικά προϊόντα είναι φτιαγμένα από σπάνιες/αναντικατάστατες μητρικές κάρτες. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει κοινωνικό πρόσημο καθώς 5 ευρώ από την πώληση του κάθε αξεσουάρ δίνονται στην εκπαίδευση σκύλων-βοηθών σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.


http://greenagenda.gr/


Οι Τρικαλινοί έκαναν τατού για καλό σκοπό στηρίζοντας τους σκύλους βοηθούς

H ιδέα για την κίνηση αυτή ήρθε περίπου ένα χρόνο πριν από τους ιδιοκτήτες του Ρετούς και την υπεύθυνη εκπαιδεύτρια του Nina service dogs. Είναι από αυτές τις αυθόρμητες στιγμές που λες…γιατί όχι,, ας το κάνουμε. Και κάπως έτσι άρχισαν όλα. Έχοντας κάνει μια ακόμη προσπάθεια προσφοράς πριν από περίπου 2 χρόνια και έχοντας πάρει μια ιδέα για τις δυσκολίες που προκύπτουν στην πορεία και αφορούν κυρίως το γραφειοκρατικό κομμάτι ,θέλαμε αυτή τη φορά να είμαστε πιο προετοιμασμένοι και πιο δημιουργικοί. Ο Takis είναι από τους πλέον διακεκριμένους tatoo artist με πολλές βραβεύσεις στο εξωτερικό.

Οι Tρικαλινοί έσπευσαν χθες στο Ρετούς από τις 11.00 το πρωί στον 1ο όροφο όπου υπήρχε η δυνατότητα σε οποίον επιθυμεί να κάνει ένα από τα Tattoos . Oλα τα Tattoos ήταν χωρίς χρώματα για λόγους ευκολίας και οι τιμές κυμαίνονταν από 30 έως 50 ευρώ. Έτσι η ομάδα του Ρετούς με την βοήθεια του Takis Thirtyseven και της Roza Tsiabali Kouboudieta κινητοποιήθηκε τους 2 τελευταίους μήνες για την δημιουργία αυτής της εκδήλωσης. Η ανταπόκριση ήταν από την αρχή τεράστια και αυτό μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά. Γιατί διαπιστώσαμε πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω με την ίδια ευαισθησία και αγάπη για προσφορά.

Ευχαριστούμε την Aegean

Thank you Aegean ️ Dazzle landed safely in Greece! Service dogs have free public access and are allowed to be in the cabin with their handler! 4 Paws For Ability girl rocks!

Μπράβο στην ομάδα μας! Άλλο ένα ταξίδι και ο πιστοποιημένος σκύλος βοηθός Dazzle βρίσκεται και πάλι Ελλάδα με την χειρίστρια της! Οι σκύλοι βοηθοί έχουν ελεύθερη πρόσβαση παντού και υπάρχει σχετική νομοθεσία που τους δίνει αυτό το δικαίωμα!

Το VICE Greece του ΑΝΤ1 δημιουργεί το πρώτο ντοκυμαντέρ με σκύλους βοηθούς

Οι σκύλοι βοηθοί για άτομα με ορατές και μη ορατές αναπηρίες εκπαιδεύονται και εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών, ενηλίκων και ατόμων 3ης ηλικίας εδώ και πολλές δεκαετίες στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα οι σκύλοι βοηθοί ξεκίνησαν το έργο τους το 2015 άτυπα από την εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Έλενα Παλάγκα, η οποία το 2016 ίδρυσε τον πρώτο και μοναδικό πιστοποιημένο μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Nina Service Dogs» που εκπαιδεύει και παρέχει σκύλους βοηθείας, ακολουθώντας το μοντέλο εκπαίδευσης του μεγαλύτερου παγκοσμίως οργανισμού σκύλων βοηθών για παιδιά με αναπηρία 4 Paws For Ability των ΗΠΑ.

Το VICE Greece επέλεξε να δημιουργήσει το πρώτο ντοκυμαντέρ για τους σκύλους βοηθείας στην Ελλάδα, το οποίο γυρίστηκε στην Θεσσαλονίκη, στην Καλαμπάκα και στα Τρίκαλα και τα γυρίσματα διήρκεσαν 5 ημέρες.

Το δύσκολο έργο των σκύλων βοηθών και σκύλων βοηθών συνεδριών απαιτεί πολύ χρόνο, έχει μεγάλο κόστος και υποστηρίζεται αποκλειστικά από δωρεές και χορηγίες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποστηρικτές μας, εθελοντές, αναδόχους, χορηγούς, εταιρείες, ιδιώτες, κοινωφελή ιδρύματα, συνεργαζόμενους φορείς και άλλες ΜΚΟ, καθώς και τους πολύτιμους απλούς καθημερινούς πιστούς followers, που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στον οργανισμό και στο έργο μας. Άλλοι με προσωπική εθελοντική εργασία, άλλοι με οικονομική βοήθεια και ενίσχυση, άλλοι με συνεργασίες και άλλους τρόπους.

Το έργο των σκύλων βοηθών αποτελεί καινοτομία για τα Ελληνικά δεδομένα και χωρίς την στήριξη όλων των προαναφερόμενων δεν θα υπήρχε και δεν θα εξελισσόταν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην παραγωγή του VICE Greece για το υπέροχο αποτέλεσμα.

Είμαστε σίγουροι πως όλοι εσείς που στηρίζετε και βοηθάτε το έργο μας θα είσαστε υπερήφανοι βλέποντας αυτό το ντοκυμαντέρ.

Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους μας! !

Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε με δύναμη και αισιοδοξία!

Τιμή για τον οργανισμό μας η πρόσκληση του Rotary Club

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε εχθές συνάντηση του οργανισμού μας με τον Όμιλο Rotary Θεσσαλονίκης στα γραφεία τους στο κέντρο της πόλης. Μεγάλη η τιμή για τον οργανισμό μας καθώς η πρόσκληση έγινε από τον πρόεδρο του Rotary Club κ. Μησιάλη.

Τα μέλη του Rotary Club ενημερώθηκαν για το έργο του οργανισμού, την προσφορά των σκύλων βοηθών σε άτομα με αναπηρία και τις επισκέψεις των σκύλων βοηθών συνεδριών σε δομές ατόμων με αναπηρία και άλλων ευπαθών ομάδων.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη καθώς το έργο μας άγγιξε πραγματικά το ενδιαφέρον όλων και συζητήθηκαν τρόποι και ιδέες για την στήριξη και συνέχιση του σκοπού μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη και να ευχηθούμε καλές γιορτές.

Μεγάλο βήμα η συνεργασία Nina Service Dogs με την Ελληνική εταιρεία Alzheimer

Μεγάλη μας τιμή το ξεκίνημα της συνεργασίας μας με την Ελληνική εταιρεία νόσου Alzheimer και τους ειδικούς επιστήμονες που δίνουν τον καλύτερο τους ευατό σε κάθε δράση.

Σας ευχαριστούμε και εμείς. #ninaservicedogs #servicedogschangelives #alzheimerhellas