Η Δέσποινα Αντάρη, μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της συνεδρίας του Γιώργου με τη Νίνα.

Σαφώς ήταν μια σημαντική αλλαγή στην ρουτίνα του Γιώργου. Καθώς έπαιζε, ουσιαστικά δούλευε με την Νίνα, ήταν χαρούμενος και λιγότερο στρεσαρισμένος από ότι συνήθως. Ήταν υπάκουος στο να εκτελεί κι εκείνος κάποιες εντολές, χωρίς άρνηση, με προθυμία αλλά και πολύ καλή διάθεση. Πχ το σήκωμα του χεριού του, το οποίο έχει κινητικό πρόβλημα ήταν κάτι σημαντικό για μας. Ήθελε να συμμετέχει και ο ίδιος, δίνοντας και εκείνος εντολές στην Νίνα, πράγμα που τον παρότρυνε να μιλήσει χωρίς να νοιώσει άσχημα για το πώς θα το πει, και ένοιωθε κι εκείνος πως κατάφερε κάτι. Ένοιωσε αυτοπεποίθηση, χαρά, ικανοποίηση.

Αν αυτή η συνεδρία με την Νίνα, γινόταν σε συνεργασία με τον φυσιοθεραπευτή, εργοθεραπευτή ή και τον λογοθεραπευτή, θα είχαμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς θα ήταν πιο χαλαρός και θα το έβλεπε σαν παιχνίδι!

Ήταν μια πολύ όμορφη και ασυνήθιστη εμπειρία για όλους μας.

Η Έλενα Παλάγκα μεταξύ των εισηγητών στο ετήσιο συνέδριο του ΠΕΡΠΑΤΩ

Η διοίκηση του ΠΕΡΠΑΤΩ από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ΜΚΟ μας και είναι δίπλα μας, υποστηρικτές του έργου μας. Για δεύτερη χρονιά στο πολύ σημαντικό ετήσιο συνέδριο του ΠΕΡΠΑΤΩ συμμετέχουμε και ενημερώνουμε τις ικανότητες των χαρισματικών σκύλων βοηθών.

20170908_130517.png
20170908_130556.png
FB_IMG_1504864985553 (1).jpg
20170908_125857.png

Η ΝΙΝΑ ΣΚΥΛΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ανάμεσα τους καλύτερους νέους επιχειρηματίες της Β. Ελλάδος με την προσφορά της στον συνάνθρωπό.

20170908_125934.png
20170908_005635.png
Screenshot_20170820-131742.png

Η  Αpril επισκέπτεται τον Γιωργάκη

Δεν χρειάζονται λόγια να περιγράψουν τα συναισθήματα του μικρού μας φίλου. Η εικόνα και το χαμόγελο του μιλάνε από μόνα τους! Οι σκύλοι βοηθοί αλλάζουν την ζωή των παιδιών με αναπηρίες και των οικογενειών τους!

Ο Γιωργάκης ανυπομονεί...

Τον Γιωργάκη τον συναντήσαμε στο ''Αnimus'' την ημέρα που ο Μάικ έδωσε στην Ασπασία το cd με το τραγούδι τους ''Γεννήθηκα για σένα - Born for you''.
Οι γονείς του πεντάχρονου Γιώργου έχοντας δει διάφορα βίντεο από το εξωτερικό σχετικά με τους σκύλους βοηθούς και τις δυνατότητες τους, θέλησαν να ενημερωθούν για τους σκύλους βοηθούς και συγκεκριμένα πως θα μπορούσε να βοηθήσει το μικρό Γιώργο ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Η συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα και ο Γιώργος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Μάικ, αλλά να στείλει και ''ανθρωπάκια αγάπης'' όπως τα ονομάζει ο ίδιος στην Ασπασία για να την βοηθήσουν και να γίνει γρήγορα καλά!

Ο Γιώργος είχε όγκο στον εγκέφαλο και σε δύσκολο σημείο του κεφαλιού και μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις του άφησαν κινητικά προβλήματα. Ο Γιώργος είναι στη διαδικασία της αποκατάστασης του και πάει πολύ καλά. Μιλήσαμε για την επιθυμία του ίδιου αλλά και των γονιών του να αποκτήσει ο Γιώργος το δικό του πιστό φίλο, ένα σκύλο βοηθό που θα τον βοηθήσει στην καθημερινότητά του, στην αποκατάστασή του και στην ψυχολογία του. Ο μικρός Γιωργάκης ενώ έπαιζε, άκουγε τη συζήτηση μας με ενδιαφέρον και μετά από λίγες μέρες ζήτησε με το δικό του τρόπο, μέσα από τις ζωγραφιές του, να έρθει γρήγορα ο καινούργιος φίλος του, στη ζωή του! Οι ζωγραφιές του Γιώργου με συγκίνησαν πάρα πολύ. Ο Γιώργος και η οικογένεια του χαίρονται τη ζωή παρέα με το νέο μέλος της οικογένειας το σκύλο βοηθό και φίλο του Γιώργου! Ευχόμαστε  Γιώργο μας,  ο νέος σου και παντοτινός φίλος και φύλακας άγγελος σου να έρθει όσο πιο γρήγορα γίνεται στη ζωή σου και να σε κάνει να χαμογελάς κάθε μέρα!

20170908_124358.png

Η  Maya ευτυχισμένη πλέον με τον σκύλο βοηθό της  Ned,  και μοντέλο του οίκου Hilfiger γράφει γράμμα αγάπης στην εκπαιδεύτρια Έλενα Παλάγκα .

20170908_124426.png