Σημεία Στήριξης - Points of Support

Συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον η υλοποίηση του προγράμματος μας «Πραγματοποίηση επισκέψεων πιστοποιημένων σκύλων βοηθών – συνεδριών σε δομές με άτομα τρίτης ηλικίας».
Η δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης - Points of Support που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντοπούλου, το Ίδρυμα Α.Γ Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη».
Τρεις γιορτινές επισκέψεις του οργανισμού Nina Service Dogs πραγματοποιήθηκαν σε δομές ατόμων τρίτης ηλικίας.
Οι ωφελούμενοι γνώρισαν από κοντά την ομάδα του οργανισμού Nina Service Dogs και αλληλεπίδρασαν με τους πιστοποιημένους σκύλους βοηθούς Nina, Jackie και Wall-E.
Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο ΚΗΦΗ Περγάμου-Μεσολογγίου Συκεών, στη Διαμαντείδιο στέγη και στο ΚΑΠΗ Διαβατών.
Οι 87 ωφελούμενοι που αλληλεπίδρασαν με τους τρεις σκύλους βοηθούς εξέφρασαν την επιθυμία να τους επισκεφθούν ξανά το συντομότερο δυνατό καθώς τους προσέφεραν χαρά και ηρεμία.
Οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ Συκεών πρωτοτύπησαν και μας συγκίνησαν. Δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες για τον οργανισμό Nina Service Dogs, με ευχές για τους σκύλους βοηθούς και την υπόλοιπη ομάδα.

Για το 2019 το φλουρί της βασολόπιτας έπεσε στην Νίνα και στο Οργανισμό

Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία! Φέτος το φλουρί έπεσε στην Nina μας και στον οργανισμό «Nina Service Dogs».
Ευχόμαστε να μεγαλώσει η ομάδα μας, περισσότερα παιδιά με αναπηρία να αποκτήσουν σκύλους βοηθούς και να προσφέρουμε μέσα απο το έργο μας βοήθεια, αγάπη και χαρά σε όλους όσους μας έχουν ανάγκη!
Ένας ακόμη χρόνος “Nina Service Dogs” ❤️ ας είναι τυχερός και ευλογημένος!

To Pet Shop Feed Me στηρίζει την υγιεινή των σκύλων βοηθών

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Pet Shop Feed Me ❤️ Κάθε μήνα φροντίζει τους σκύλους βοηθούς του οργανισμού μας και μας χορηγεί τις αμπούλες και τα χάπια!
Με επίσκεψή μας τους ευχηθήκαμε "Καλές Γιορτές" και τους ευχαριστήσαμε για όλα όσα κάνουν για εμάς! Feed Me - PetShop we love u ❤️

To Pet Shop DOGIT διαθέτει τα έσοδα πώλησης στολιδιών στον οργανισμό

Ευχαριστούμε θερμά το Pet Shop DOGIT για την στήριξη του οργανισμού και του έργου μας! Βοηθάμε τους σκύλους βοηθούς και τα παιδιά με αναπηρία ❤️Merry Christmas 🎄 #ninaservicedogs #dogit #servicedogschangelives. Δεκέμβριος 2018

H Nina Service Dogs στην εκδήλωση Fantasmagoria

27 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00, η πύλη της φαντασίας του Fantasmagoria άνοιξε στο Ωραιόκαστρο και έφερε πριγκίπισσες αρχαίες και Disney, Viking πολεμιστές και ξωτικά, μουσικούς του παρελθόντος και του μέλλοντος ΚΑΙ τον αληθινό Άη-Βασίλη! Και έναν special guest star! Και πολλά πολλά άλλα επειδή έτσι, πολύ και ωραίο, το φανταστήκαμε! Ο Wall-E με την Έλενα Παλάγκα συμμετείχαν στην εκδήλωση με χαρά.

Μια Χριστουγεννιστικη καμπάνια αγάπης για τον μικρό Νικόλα

Μια Χριστουγεννιάτικη Καμπάνια ξεκίνησε για τον τετράχρονο Νικόλα, με πρωτοβουλία της οικογένειας του Γιώργου Μάνη, του παιδιού που απέκτησε τον πρώτο σκύλο βοηθό στην Ελλάδα, τον Μάικ.
Ο μικρός Νικόλας χρειάζεται έναν σκύλο βοηθό και η διαδικασία εξεύρεσης χορηγιών έχει ήδη ξεκινήσει. Βρισκόμαστε περίπου στην μέση καθώς έχουν βρεθεί περίπου τα μισά χρήματα. Η εκπαίδευση ενός σκύλου βοηθού διαρκεί περίπου 2 χρόνια.
Ο Γιώργος απέκτησε τον Μάικ πριν ένα χρόνο και η ζωή του άλλαξε καθώς η ψυχολογία του και η υγεία του βελτιώθηκαν θεαματικά.
Το ίδιο προσπαθούμε και για τον μικρό Νικόλα.
Ο Γιώργος και ο Μάικ ετοιμάζουν δώρα για όσους κάνουν μια δωρεά για τον Νικόλα στον οργανισμό “Nina Service Dogs”.
Βοηθήστε τον φίλο τους, τον Νικόλα, με μια δωρεά να αποκτήσει τον φύλακα άγγελό του και θα λάβετε ένα ευχαριστήριο δωράκι από τους Γιώργο και Μάικ.
Η μη κερδοσκοπικός οργανισμός δέχεται δωρεές στον λογαριασμό της Tράπεζας Πειραιώς Θεσσαλονίκης
Κατάστημα: Σμύρνης 31 και Πλατεία Ύδρας 3, Καλαμαριά 55132, Θεσσαλονίκη
Όνομα: NINA SERVICE DOGS (NINA ΣΚΥΛΟΙ ΒΟΗΘΟΙ) Σμύρνης 25, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη 55132

Λογαριασμός σε Ευρώ No 5266-082530-264

Λογαριασμός σε Ευρώ IBAN:GR70 0172 2660 0052 6608 2530 264

SWIFT - BIC: PIRBGRAA

Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει δωρεά μέσω PayPal και μέσω επιταγής. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα μας: http://www.ninaservicedogs.com/el/information/donation-page

Στην δωρεά αναφέρετε για τον : ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΝΑΒΟΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ

Ο Νίκος γεννήθηκε τελειόμηνος και υγειέστατος και μέχρι τα πρώτα του γενέθλια η ανάπτυξή του φαινόταν φυσιολογική.

Στην ηλικία των 2 ετών ο Νίκος ξεκίνησε να κάνει επιληπτικές κρίσεις και μετά από πάρα πολλές εξετάσεις βρέθηκε πως έπασχε από μία πολύ σπάνια χρωμοσωμική ανωμαλία. Σήμερα είναι 4 ετών έχει κάνει αρκετή πρόοδο και βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή ώστε να ελέγχονται όσο το δυνατόν τις κρίσεις του, ωστόσο η καθημερινότητα του παραμένει αρκετά δύσκολη. Πρέπει να είναι συνέχεια υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα γιατί είναι ακόμα αρκετά ασταθής, πέφτει εύκολα και δεν έχει καμία αίσθηση του κινδύνου. Δεν μιλάει καθόλου κι έτσι δυσκολεύονται οι γύρω του να καταλάβουν τι θέλει κι ακόμη περισσότερο τι νιώθει. Οι συχνές πτώσεις, η απουσία λόγου και τα φάρμακα τον κάνουν νευρικό και αγχωμένο.

Τα παιδιά δυσκολεύονται να τον πλησιάσουν λόγω της νευρικότητας του κι έτσι απομονώνεται και δεν έχει την επαφή που θέλει και που θα έπρεπε να έχει για την κοινωνικοποίηση του. Ένας σκύλος βοηθός θα βοηθήσει τον Νίκο στην ισορροπία του και θα προειδοποιεί για μία επερχόμενη επιληπτική κρίση. Θα βοηθήσει στην συναισθηματική του ανάπτυξη, στην ανάπτυξη του λόγου του και την κοινωνικοποίησή του. Ελπίζουμε ο Νίκος να αποκτήσει τον δικό του φιλαράκο-φύλακα άγγελο που θα τον προσέχει και θα του προσφέρει μια πιο ήρεμη , εύκολη, ασφαλή και ποιοτική ζωή.