Ομιλήτρια η κα Παλάγκα Έλενα στα πλαίσια Erasmus plus στον Βόλο τον Σεπτέμβριο

τα πλαίσια του Erasmus+ που διοργανώνεται από τον φορέα «Changing myself... I change the world» στις 2 Σεπτεμβρίου, η ιδρύτρια του οργανισμού «Nina Service Dogs» κ. Παλάγκα Έλενα, θα βρίσκεται στο Βόλο ως ομιλήτρια σε Ρουμάνους και Έλληνες επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου.

Θέμα : Οι σκύλοι βοηθείας, οι κατηγορίες ατόμων στις οποίες παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη και η εκπαίδευση τους.

Τιμή μας! Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Σύντομα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα μας

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από τα σημεία στήριξης και υλοποιήθηκε από την ομάδα του οργανισμού μας, μας έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουμε σε δομές τρίτης ηλικίας ατόμων με άνοια και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Σύντομα ο ψυχολόγος του προγράμματος μας κ. Κανάκης Αθανάσιος θα μας παραδώσει μια πρώτη έρευνα που θα αποδεικνύει πως οι σκύλοι βοηθοί συνεδριών βοήθησαν ουσιαστικά τα άτομα τρίτης ηλικίας με άνοια.

Η δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης - Points of Support που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντοπούλου, το Ίδρυμα Α.Γ Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη». Σημεία Στήριξης - Points of Support

Συνεργασία με την σχολή Themis Fousias K9

Οι σκύλοι βοηθοί αλλάζουν ζωές και αυτό πλέον αποδεικνύεται και από τα αιτήματα που λαμβάνουμε για σκύλους βοηθούς αλλά και από τα αιτήματα που λαμβάνουμε από ιδρύματα και από μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων για συνεδρίες με τους σκύλους βοηθούς συνεδριών.

Η ανάγκη λοιπόν για εξειδικευμένους εκπαιδευτές σκύλων μεγαλώνει! Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια ομάδα για να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε και να εντάξουμε περισσότερους επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων στο κομμάτι των σκύλων βοηθών συνεδριών.

Καλή μας αρχή, στόχος είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας βοηθώντας όλο και περισσότερα άτομα ευπαθών ομάδων με κατάλληλη και εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών.

Tζάκι ... Μια μύτη μα τι μύτη...

Τζάκι ❤️ Μια μύτη μα τι μύτη ... Κυκλοφορεί το Σεπτέμβριο ❤️🙏 Ανυπομονούμε ❤️ μια ιστορία για έναν ήρωα που προσέφερε τόσα πολλά και συνεχίζει.. καθώς έσοδα από το βιβλίο θα στηρίξουν τον οργανισμό @ninaservicedogs @foteini.konstantopoulou 🙏@ekdoseistziampiris @christine_mesnard

Βιντεοσκόπηση της δράσης μας στα πλαίσια του προγράμματος σημείων στήριξης

Με μεγάλη χαρά και συμμετοχή από τα άτομα τρίτης ηλικίας του ιδρύματος Άγιος Παντελεήμων πραγματοποιήθηκε βιντεοσκόπηση της δράσης μας που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης - Points of Support.

Σκοπός αυτής της βιντεοσκόπησης μεταξύ άλλων ειναι ο κάθε φορέας με το πέρας του προγράμματος να έχει στα χέρια του υλικό με το οποίο θα μπορεί να επικοινωνήσει τη δράση που υλοποίησε.

Δωρητής μας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στον Οργανισμό Εκπαίδευσης Σκύλων Βοηθών Nina Service Dogs.

Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), μας δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση προγράμματος δράσεων για παιδιά με ορατές και μη ορατές αναπηρίες. Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. Την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και πιστοποίησης 2 σκύλων βοηθών για παιδιά με αναπηρίες.
2. Την πραγματοποίηση 144 συνεδριών (ατομικών και ομαδικών) για παιδιά με αναπηρίες και διάφορα σύνδρομα με τους πιστοποιημένους σκύλους συνεδριών μας, στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, με περισσότερους από 340 ωφελούμενους.

Το παραπάνω έργο θα έχει διάρκεια ενός έτους. Για την υλοποίηση του προγράμματος, επιπλέον της δωρεάς του ΙΣΝ, απαραίτητη είναι η συμβολή κι άλλων δωρητών/χορηγών, καθώς, με τη συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το ποσό που συγκεντρώνεται από κάθε δωρεά για τις παραπάνω δράσεις διπλασιάζεται. Με αυτόν τον τρόπο το ΙΣΝ επιδιώκει να ενθαρρύνει και άλλους δυνητικούς υποστηρικτές να ενισχύσουν έμπρακτα το πρόγραμμα του οργανισμού μας.

Eυχόμαστε να συμβάλετε και εσείς στην προσπάθειά μας, προκειμένου να καταφέρουμε όλοι μαζί να κάνουμε περισσότερα παιδιά με αναπηρίες ευτυχισμένα μέσα από τους πιστοποιημένους σκύλους βοηθούς μας και τους πιστοποιημένους σκύλους βοηθούς συνεδριών του οργανισμού μας. Ο οργανισμός Nina Service Dogs λειτουργεί με βάση το μοντέλο «4Paws for ability» των ΗΠΑ, που αποτελεί τον μεγαλύτερο παγκοσμίως οργανισμό εκπαίδευσης σκύλων βοηθών για παιδιά με αναπηρίες.


Ευχαριστούμε,

Nina Service Dogs Team

Stavros Niarchos Foundationphotoniarchos.jpgStavros Niarchos Foundation's (SNF) grant to the nonprofit organization Nina Service Dogs, which trains service dogs for children with disabilities.

With a grant from the Stavros Niarchos Foundation (SNF), our organization will implement a yearlong program of activities for children with visible and invisible disabilities . The program includes:

1. Training and certification of 2 service dogs for children with disabilities
2. Implementation of 144 sessions (personal and groups sessions) for children suffering from various syndromes, with the participation of certified session service dogs. Sessions will take place in Thessaloniki and Athens. More than 340 children with various syndromes are expected to benefit from the sessions.

The grant of Stavros Niarchos Foundation is activated with any other contributions our organization fundraises for the implementation of the program.This way the SNF aims to encourage other potential donors to actively support the program /activities of our organization.

We kindly invite you to contribute in our efforts to improve the quality of life of more children with disabilities with the help of our certified session service dogs.The organization Nina Service Dogs trains service dogs based on the model of the US organization 4 Paws for Ability, one of the largest organizations towards placing service dogs with children with disabilities.

Thank you,

Nina Service Dogs Team

Stavros Niarchos Foundation