Nina Service Dogs και E-Charity σήμερα στο FM100

Σήμερα στις 3μμ, καλεσμένοι με τη Nina Service Dogs στο στούντιο του Θεσσαλονικη FM100 στην εκπομπή "Βιταμίνη Π" με την αγαπημένη δημοσιογράφο της πόλης, Παλμύρα Αρσλάνογλου. Ραντεβού την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στην εκδήλωση που ετοιμάσαμε στο R2 Store. Nina Service Dogs: Ned & Maya για Πρώτη Φορά στην Ελλάδα.

E-charity και Nina Service Dogs στο Βεργίνα TV

Καλεσμένοι σήμερα στις 15:30 το E- Charity και ο οργανισμός Nina Service Dogs στην παρέα της δημοσιογράφου Fenia Kliatsi στην εκπομπή Μέσα σε όλα στη Βεργίνα Τηλεόραση. Θέμα το μεγάλο γεγονός της υποδοχής του πρώτου σκύλου βοηθού από Αμερική, για την εκδήλωση της Κυριακής 18 Νοεμβρίου, στο R2 Store.

Μία ξεχωριστή εκδήλωση για πρώτη φορά ενώνει σκύλους βοηθούς δύο ηπείρων

Δύο σκύλοι βοηθοί, δυο παιδιά με αναπηρία, δυο ήπειροι, ΜΙΑ ιστορία
Ο Ned είναι ο σκύλος βοηθός της Μάγια και ο καλύτερος της φίλος! Μπήκε στην ζωή της το 2015 και από τότε ΟΛΑ άλλαξαν! Ο Νεντ και η Μάγια είναι η πρώτη Αμερικανική ομάδα που επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας!
Η Nina Service Dogs έχει εκπαιδευτεί από τον μεγαλύτερο Παγκόσμιο οργανισμό εκπαίδευσης σκύλων βοηθών για παιδιά με αναπηρία 4 Paws For Ability.
Ο Γιώργος και ο Mike είναι η "πρώτη" ελληνική πιστοποιημένη ομάδα σκύλου βοηθού-παιδιού με αναπηρία. Ο Mike εκπαιδεύτηκε από τον μοναδικό οργανισμό στην Ελλάδα με Πιστοποίηση #NinaService Dogs και παραδόθηκε στον Γιώργο το 2017.
Γνωρίστε τους Μάγια & Ned και Γιώργο & Mike την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, σε μια εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον μοναδικό ελληνικό οργανισμό εκπαίδευσης σκύλων βοηθών "Nina Service Dogs" το Portal Κοινωνικής Αλληλεγγύης e-Charity gr. portal και τον υπέροχο χώρο και το προσωπικό του R2 Store.
Στην εκδήλωση οι γονείς των παιδιών και τα ίδια τα παιδιά θα μιλήσουν για τις αλλαγές που έχουν φέρει οι σκύλοι βοηθοί στην καθημερινότητα τους, στην ψυχολογία τους και γενικότερα στην ζωή τους.
Προσκεκλημένη για να μιλήσει για το έργο των σκύλων βοηθών και συγκεκριμένα για το έργο των σκύλων βοηθών συνεδριών είναι και η κα Αλεξία Σαρπαντιέ Λογοθεραπεύτρια από την Αθήνα και συνεργάτης του οργανισμού “Nina Service Dogs”.
Η είσοδος είναι ελεύθερη απαραίτητη η κατανάλωση ενός τουλάχιστον ροφήματος.
Τα κατοικίδια απαγορεύονται καθώς θα υπάρχουν σκύλοι βοηθοί με παιδιά με αναπηρία.

Τι λέει το κέντρο αποκατάστασης Λέξις για τους σκύλους συνεδριών μας

Η γλυκιά Nina και ο Λατρεμένος Wall-E είναι βοηθοί συνεδρίας. Τους γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό και περιμένουμε με μεγάλο ενθουσιασμό εμείς και τα παιδιά την επόμενη επίσκεψη Τους. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι του Nina Service Dogs βοηθούν τα άτομα να εκφραστούν, να συγκεντρωθούν και να συμμετέχουν με μεγαλύτερη διάθεση και επιτυχία στις συνεδρίες και στο αντικείμενο τους. Τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους αλλά και μαθησιακές τους δεξιότητες και ως αποτέλεσμα να έχουν καλύτερη εξέλιξη σε όλους αυτούς τους τομείς.
Τι μπορεί να προσφέρει ένας σκύλος βοηθός συνεδριών στους επωφελούμενους;
· Βοήθεια και συγκέντρωση στην μελέτη και στο διάβασμα
· Μείωση του άγχους και του στρες (αποτελεσματικότερη συνεδρία)
· Κίνητρο και υποστήριξη στην ανάπτυξη κοινωνικών, επικοινωνιακών, συναισθηματικών και μαθησιακών δεξιοτήτων
· Κίνητρο και βοήθεια στον λόγο
· Κίνητρο και βοήθεια στην κινησιοθεραπεία, αποκατάσταση του ατόμου
· Οριοθέτηση συμπεριφοράς
· Διαχείριση φόβων και βελτίωση ψυχικής και σωματικής υγείας μέσω παιχνιδιού και διαφόρων τρικ
· Έκφραση συναισθημάτων
· Κατανόηση, αποδοχή και ανάπτυξη
· Ανιδιοτελούς αγάπης, σεβασμού και φιλίας
Ανυπομονούμε ‼️
Βρείτε πληροφορίες εδώ : http://www.ninaservicedogs.com/ #ninaservicedogs #servicedog #speechtherapy #occupationaltherapy #autismtherapy #dyslexiatherapy #ειδική_αγωγή #λογοθεραπεια #λογοθεραπεία #εργοθεραπεία #εργοθεραπεια #σκυλοσβοηθος #αυτισμός #σκυλοςβοηθοσσυνεδριας #λέξις

Η Έλενα Παλάγκα στην επέτειο των 20 ετών του 4 Paws for Ability

Στις 20 Οκτώβρη ο μεγαλύτερος οργανισμός εκπαίδευσης σκύλων βοηθών των ΗΠΑ για παιδιά με αναπηρία και βετεράνους “4 Paws For Ability” γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας του.
Μια μοναδική και λαμπερή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Cincinnati της Αμερικής, η οποία θα μείνει αξέχαστη στους 270 ανθρώπους που είχαν την τύχη και την χαρά να παραβρεθούν σε αυτήν. Στην εκδήλωση οι 45 σκύλοι βοηθοί έκλεψαν την παράσταση, γονείς παιδιών με αναπηρία, παιδιά με αναπηρία αλλά και βετεράνοι μίλησαν με συγκίνηση για τις αλλαγές που έχουν φέρει στην ζωή και την καθημερινότητα τους οι σκύλοι βοηθοί δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.
Η ιδρύτρια του οργανισμού 4 Paws For Ability, κα Karen Shirk μίλησε για την ιστορία του οργανισμού και για το πως κατάφερε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Σήμερα η κα Shirk, νιώθει δικαιωμένη και ευτυχισμένη καθως ο οργανισμός των ΗΠΑ έχει πιστοποιήσει πάνω από 2500 σκύλους βοηθούς και συνεχίζει να προσφέρει χαρά και βοήθεια σε ΑΜΕΑ μέσα από αυτούς, με μεγάλη επιτυχία.
Ο διευθυντής του τμήματος «εκπαίδευσης σκύλων βοηθών και εκπαιδευτών» του 4 Paws For ability, κ. Jeremy Dulebohn, βραβεύτηκε για την πολύτιμη προσφορά του στον οργανισμό, η επιτυχία των σκύλων βοηθών του οργανισμού οφείλεται στις γνώσεις, ικανότητες αλλά και στην ευαισθησία του κ. Dulebohn, απέναντι στα σκυλιά και τα παιδιά.
Το δεξί χέρι της κας Karen Shirk, κα Jennifer Varick Lutes, οι έμπειρες εκπαιδεύτριες ,κα Jessa Kenworthy, κα Peg Walsh Bernert, κα Shelby Kleiser και αλλά σημαντικά πρόσωπα που απαρτίζουν το ανθρώπινο δυναμικό του 4 Paws For Ability είχαν την τιμητική τους και χειροκροτήθηκαν από το κοινό για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια.
Η ιδρύτρια του μοναδικού οργανισμού στην Ελλάδα “Nina Service Dogs” κα Παλάγκα Έλενα, που έχει εκπαιδευτεί από τον Αμερικανικό οργανισμό φέρνοντας την καινοτομία και το μοντέλο εκπαίδευσης σκύλων βοηθών στην Ελλάδα προσκλήθηκε από την κα Shirk και παραβρέθηκε στην εκδήλωση όπου με μεγάλη συγκίνηση παρακολούθησε και την παρουσίαση και την αναφορά του έργου του “Nina Service Dogs” απο το 4 Paws For Ability.
Η κα Παλάγκα ανέλαβε το κομμάτι της διασκέδασης του κόσμου με την άλλη της ιδιότητα, την ιδιότητα της ερμηνεύτριας και το κοινό διασκέδασε με Ελληνικό ρεπερτόριο.
Η εκδήλωση εμπεριείχε συγκίνηση, αισιοδοξία, ευαισθησία και πραγματικά αντιπροσώπευε την λάμψη και την μαγεία που φέρνουν οι σκύλοι βοηθοί στα παιδιά με αναπηρία 20 ολόκληρα χρόνια.
Ευχόμαστε το έργο του 4 Paws να συνεχίσει να μεγαλώνει και ευχαριστούμε θερμά όλους τους ανθρώπους του και ιδιαίτερα την κα Karen Shirk και τον κ. Jeremy Dulebohn για όλα όσα έκαναν για την χώρα μας και τα παιδιά μας. #4pawsforability #ninaservicedogs

Στη μονάδα του «γητευτή» César Millan

Την Παρασκευή 12/10 μετά από περίπου τρία χρόνια, η ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Nina Service Dogs” κα Παλάγκα Έλενα η οποία βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι στις ΗΠΑ, επισκέφθηκε για άλλη μια φορά τον παγκόσμιου φήμης εκπαιδευτή σκύλων, γνωστό σε όλους και ως «γητευτή» César Millan.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο DPC (Dogs Psychology Center) στο κέντρο ψυχολογίας και αποκατάστασης σκύλων που ανήκει στον César Millan στην Santa Clarita στην Καλιφόρνια.

Ο César Millan ξενάγησε την κα Παλάγκα και την οικογένεια Σταθούλη, στον χώρο του και εξήγησε πως λειτουργεί το κέντρο ψυχολογίας. Στον χώρο εκτός από τα σκυλιά που ανήκουν στον ίδιο, υπάρχουν και πολλά άλλα ζώα όπως λάμα, στρουθοκάμηλοι, χελώνες, γαϊδουράκια, πρόβατα, άλογα και αλλά πτηνά τα οποία εχουν εκπαιδευτεί από τον César Millan και από τους γιους του, Andre και Calvin και αποτελούν μέρος της «αγέλης» βοηθώντας και στην εκπαίδευση σκύλων που αναλαμβάνει ο César.

Η κα Παλάγκα και η οικογένεια Millan μετά από ένα «ελληνικό» γεύμα αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις για την εκπαίδευση των σκύλων. Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση για τον μοναδικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό σκύλων βοηθών στην Ελλάδα, για την εξέλιξη του οργανισμού από το 2015 μέχρι σήμερα και την παράδοση των δύο πρώτων σκύλων βοηθών.

Η συζήτηση εμπεριείχε και τα αδέσποτα, καθώς ο César Millan είναι πολύ ευαισθητοποιημένος με το θέμα, έχει ιδρύσει τον δικό του μη κερδοσκοπικό οργανισμό στις ΗΠΑ και βοηθά εκπαιδεύοντας δύσκολες περιπτώσεις σκύλων δίνοντας τους «δεύτερη ευκαιρία» να υιοθετηθούν και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον César Millan και την οικογένεια του για την φιλοξενία και την ξενάγηση στον χώρο τους, όπως επίσης και την οικογένεια «Σταθούλη» που συνεχίζει έμπρακτα να στηρίζει τον οργανισμό μας και που μας έφερε σε επαφή με τον César Millan.
Ο César Millan θα επισκεφθεί κάποιες ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο 2019 για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, ευχόμαστε μια από αυτές τις χώρες να είναι και η Ελλάδα.

7ος νυχτερινός ημιμαραθώνιος

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους τρέξανε με την ομάδα του οργανισμού “Nina Service Dogs” και του ΣΦΕ Αγ. Στυλιανού!
88 άτομα επέλεξαν να τρέξουν μαζί μας και να στηρίξουν το έργο μας.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 7ος διεθνής νυχτερινός ημιμαραθώνιος! Οι σκύλοι βοηθοί Αθηνούλα και Wall-E έτρεξαν μαζί με τους υποστηρικτές και εθελοντές του οργανισμού και τερμάτισαν με περηφάνια!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας Βασίλη Αναστασιάδη, Σίσσυ Ηλιάδου και Έλσα Βρουκιά που ανέλαβαν από την αρχή αυτή τη δράση και σε όλους όσους βοήθησαν στην διαδρομή τα άτομα με τα αμαξίδια! Ραντεβού στον επόμενο μαραθώνιο,την άνοιξη!