Το "ΦΡΟΝΤΙΖΩ" μιλάει για την συμμετοχή του οργανισμού και για την ιδρύτρια του

Οι ομιλίες της εκδήλωσης μας της 21/9/2018 κλείνουν με μια ξεχωριστή παρουσία, η οποία είναι προσκεκλημένη του Φροντίζω για τις φετινές δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer. Η Elena Palaga είναι επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων, με εξειδίκευση στα σκυλιά βοηθούς για άτομα με ορατές και μη ορατές αναπηρίες για παιδιά και ενήλικες και ιδρύτρια του οργανισμού Nina Service Dogs με έδρα τη Θεσσαλόνικη. Η κα Παλάγκα θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα: «Πως οι σκύλοι βοηθοί μπορούν να υποστηρίξουν άτομα με άνοια!»
#Frodizo #WorldAlzDay_2018 #Patras #ΚάποιοιΞεχνούν_ΕμείςΦροντίζουμε

Στηρίζουμε το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ μέσα από ζεστές ερμηνείες

Βραδιά αγάπης η 25η Αυγούστου στην Καβάλα και η Έλενα Παλάγκα και πάλι δίπλα στα παιδιά. Αυτή τη φορά μέσα από την μουσική που λατρεύει και μέσα από το ταλέντο της ερμηνεύτριας. Μαζί με ταλαντούχους μουσικούς και ερμηνευτές προσφέρουν ένα όμορφο μουσικό βράδυ, τα έσοδα του οποίου θα κάνουν ευτυχισμένα περισσότερα παιδιά της οικογένειας "Το Χαμόγελο του παιδιού".

Tο "Θεσσαλονίκης Δρώμενα" κάνει αφιέρωμα στο έργο μας

Ευχαριστούμε το "Θεσσαλονίκης Δρώμενα" και τον κ. Καγιά για την εξαιρετική αφιέρωση στο έργο του Οργανισμού μας και για την στήριξη και το ενδιαφέρον. Ευχαριστίες και από τα παιδιά μας με αναπηρίες, τις οικογένειές τους, τους άλλους επωφελούμενους (ενήλικες και άτομα τρίτης ηλικίας), τους εθελοντές και υποστηρικτές του Οργανισμού μας. Πραγματικά μας συγκινήσατε βαθιά.
Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2018

Παρόντες στις δράσεις του "ΦΡΟΝΤΙΖΩ" για άτομα με άνοια στην Πάτρα

Η Έλενα Παλάγκα με εθελοντές και τους σκύλους βοηθούς συνεδριών Jackie και Wall-E θα βρίσκονται στην Πάτρα στις 21/9, δίπλα στο "ΦΡΟΝΤΙΖΩ" για να ενημερώσουν πως οι πιστοποιημένοι σκύλοι βοηθοί συνεδριών μπορούν να βοηθήσουν άτομα με άνοια.
To Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία-«ΦΡΟΝΤΙΖΩ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ν. Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιούν στην Πάτρα, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Άνοια και την N. Alzheimer.
Το σύνθημα που επέλεξαν για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα είναι «Κάποιοι Ξεχνούν… Εμείς Φροντίζουμε» με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τη κοινότητα για το ζήτημα της άνοιας καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που περιθάλπουν άτομα με άνοια.

Ο ΣΦΕΑ του "Αγ. Στυλιανού" τρέχει μαζί μας στον 7ο νυχτερινό Ημιμαραθώνιο

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ενισχύει τον οργανισμό ΝΙΝΑ SERVICE DOGS και εμείς με την σειρά μας σε προσεχείς εκδηλώσεις θα βρισκόμαστε κοντά του.
Μια αγκαλιά για όλους, τρέχουμε για τον ίδιο σκοπό, για τα παιδιά μας!!! Ευχαριστούμε θερμά τον σύλλογο φίλων εθελοντών και αναδόχων οικογενειών του Άγιου Στυλιανού!
Το 2001, ιδρύεται ο σύλλογος με τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» με διακριτικό τίτλο «Σ.Φ.Ε. ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» με έδρα το Δήμο Θεσσαλονίκης (28ης Οκτωβρίου 98).
Ο σύλλογος λειτουργεί οργανωμένα με μηνιαίες συγκεντρώσεις κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα. Τα παιδιά συνοδεύονται σε περίπτωση νοσηλείας ή φυσικοθεραπείας, αλλά και σε εξόδους για περίπατο με σκοπό την κοινωνικοποίηση τους.
Σημαντικό έργο προσφέρουν οι εθελοντές μας, οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν ανιδιοτελώς κάθε προσπάθεια που κάνει ο σύλλογός μας προσφέροντας άπλετη αγάπη, ζεστή αγκαλιά, πληθώρα συναισθημάτων, χρόνο και χρήματα.
Οι εθελοντές μέσα στο ίδρυμα με αγκαλιές, παραμύθια, παιχνίδια και τραγούδια προσφέρουν ψυχοκινητικά ερεθίσματα που είναι απαραίτητα για την ισορροπημένη ανάπτυξη και τη συναισθηματική ασφάλεια των παιδιών. Τελικός σκοπός είναι η μείωση των συμπτωμάτων του ιδρυματισμού.

Mε την στήριξη του Higgs το "ΤΙΜΑ" μας τιμά!

Ο δρόμος των γνώσεων, της στήριξης και της επιτυχίας των ΜΚΟ οδηγεί στο Higgs! Εκεί πραγματοποιήσαμε κι εμείς μια γλυκιά επίσκεψη, για να μοιραστούμε την επιτυχία του οργανισμού μας "για την αποδοχή του στο πρόγραμμα σημείων στήριξης με το κοινωφελές ίδρυμα ΤΙΜΑ". Η ιδέα, η ενημέρωση, οι συμβουλές, η αίτησή μας ξεκίνησαν μέσα από τον ίδιο χώρο! Eυχαριστούμε Higgs!

Το κοινωφελές ίδρυμα "ΤΙΜΑ" στηρίζει τον οργανισμό μας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως ο οργανισμός μας επιλέχθηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμμα «Σημεία Στήριξης». Στόχος του Προγράμματος είναι, αφενός, η στήριξη πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου προς όφελος ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και αφετέρου, η ενδυνάμωση δομών και η ανάπτυξη ικανοτήτων των Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.
Το κοινωφελές ίδρυμα «ΤΙΜΑ» θα χρηματοδοτήσει το καινοτόμο και πρωτοπόρο πρόγραμμα του οργανισμού μας «Πραγματοποίηση επισκέψεων πιστοποιημένων σκύλων βοηθών - συνεδριών σε δομές με άτομα τρίτης ηλικίας».
Νοιώθουμε ιδιαίτερη τιμή και ευχαριστούμε θερμά το κοινωφελές ίδρυμα «ΤΙΜΑ» για την στήριξη και την εμπιστοσύνη στον οργανισμό μας και το έργο μας. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και το “HIGGS” για το συμβουλευτικό του έργο.