Συμμετοχή στο 11ο Πανελλήνιο συνέδριο Αlzheimer στις 14/2/2019

Η κα Παλάγκα Έλενα ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού εκπαίδευσης σκύλων βοηθών “Nina Service Dogs” συμμετείχε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Alzheimer που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. 

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το έργο των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων βοηθών ατόμων με άνοια. Η κα Παλάγκα εξήγησε πως γίνεται η επιλογή και η εκπαίδευση αυτών των σκύλων, σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους με άνοια και με ποιο τρόπο. Τόνισε επίσης πως από την αλληλεπίδραση του σκύλου βοηθού με τον ανοϊκό ασθενή προκύπτουν και οφέλη για τους φροντιστές των ασθενών. 

Επίσης παρουσιάστηκε και η πιλοτική καινοτόμα δράση  «Πραγματοποίηση επισκέψεων πιστοποιημένων σκύλων βοηθών – συνεδριών σε δομές με άτομα τρίτης ηλικίας», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης - Points of Support που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντοπούλου, το Ίδρυμα Α.Γ Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη».

https://www.facebook.com/pointsofsupport/

#pointsofsupport #smallgrantsbigideas

Η κα Παλάγκα είχε την τιμή να βρίσκεται στο ίδιο τραπέζι με τις ειδικούς επιστήμονες του Alzheimer Hellas, κα Κυριαζοπούλου, κα Νικολαϊδου, κα Γκαβοπούλου και κα Τσοκανάρη.