Πρώτη πειραματική συνεδρία λογοθεραπείας στην Ελλάδα μαζί με σκύλο βοηθό

Πρώτη πειραματική συνεδρία λογοθεραπείας στην Ελλάδα μαζί με σκύλο της Nina Service Dogs (Η λογοθεραπεύτρια Παπαπούλιου Διονυσία περιγράφει την εμπειρία της)

“Η αγάπη μου για τους μικρούς τετράποδους φίλους μου, με έβαλε στην διαδικασία να θέλω να συμπεριλάβω το σκύλο στο χώρο εργασίας μου. Έτσι γνώρισα την Έλενα Παλάγκα εκπαιδεύτρια σκύλων (Service Dogs), η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια συνεδρία λογοθεραπείας με ένα σκύλο Service Dogs, τη Νίνα μας.





Στις 14/10/2015 πραγματοποιήθηκε στο Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων ‘’Περπατώ’’  Ν.Ροδόπης η πρώτη πειραματική συνεδρία λογοθεραπείας στην Ελλάδα μαζί με σκύλο Service Dogs.





Ο πρωταγωνιστής αυτής της συνεδρίας ήταν ο Μιχάλης,  ένα έξυπνο αγόρι Ε’ δημοτικού με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή.





Ο Μιχάλης παρουσιάζει ελλείμματα στις επικοινωνιακές του ικανότητες.





Μέσω της Νίνας του δόθηκε μια σπουδαία ευκαιρία για κοινωνική αλληλεπίδραση. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά ο Μιχάλης είχε γοητευτεί από τη Νίνα, θέλησε να παίξει μαζί της, να την ταΐσει λιχουδιές, να την χαϊδέψει και να της δώσει εντολές. Όσο κυλούσε η συνεδρία με τη Νίνα τόσο ο Μιχάλης έδειχνε να εντυπωσιάζεται από την παρουσία της . Ο ίδιος μας ανέφερε ότι τα συναισθήματα που του προξένησε ήταν “αγάπη, χαρά, ενθουσιασμό ,ευτυχία”.





Στο τέλος της συνεδρίας της έκανε και μια ζωγραφιά για να της δείξει πόσο πολύ την αγάπησε.





Η Νίνα μας δέθηκε τόσο πολύ μαζί του που όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρία και αποχώρησε ο Μιχάλης τον αναζητούσε μέσα στο χώρο.





Η εμπειρία μου μέσα από αυτή τη συνεδρία μοναδική ,ο συναισθηματικός μου κόσμος γεμάτος από χαρά, συγκίνηση, ενθουσιασμό, ευτυχία.





Με την σειρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την Έλενα Παλάγκα για αυτή τη μοναδική εμπειρία που μου χάρισε, καθώς και τον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης που μας έδωσαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε αυτή τη συνεδρία στο χώρο τους.





Παπαπούλιου Διονυσία-Πτυχιούχος Λογοθεραπεύτρια του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων.”