Ξεκίνησαν οι πρώτες συνεδρίες στην 3η ηλικία του προγράμμστος ΤΙΜΑ

Ξεκινήσαμε την υλοποίηση του προγράμματος μας «Πραγματοποίηση επισκέψεων πιστοποιημένων σκύλων βοηθών – συνεδριών σε δομές με άτομα τρίτης ηλικίας».

Η δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που
συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντοπούλου, το Ίδρυμα Α.Γ Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη».

Οι τρεις πρώτες επισκέψεις του οργανισμού Nina Service Dogs σε δομές ατόμων τρίτης ηλικίας πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Οι ωφελούμενοι γνώρισαν από κοντά την ομάδα του οργανισμού Nina Service Dogs και αλληλεπίδρασαν με τον πιστοποιημένο σκύλο βοηθό Ned. Ο Ned, ο οποίος ταξίδεψε από την Αμερική και από τον μεγαλύτερο οργανισμό εκπαίδευσης σκύλων βοηθών παγκοσμίως 4 Paws For Ability επισκέφθηκε το ΚΗΦΗ Περγάμου-Μεσολογγίου Συκεών, το ΚΗΦΗ Βυζαντίου-Συκεών και το ΚΗΦΗ Νεαπόλεως στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ένιωσαν οι 55 ωφελούμενοι των ΚΗΦΗ οι οποίοι δέχτηκαν την αγάπη του Ned αλλά και του κοριτσιού με μη ορατή αναπηρία που συντροφεύει και βοηθάει ο Ned. H δεκαπεντάχρονη Μάγια πήρε μέρος σε μια από τις συνεδρίες μας δίνοντας την ευκαιρία στους ωφελούμενους να γνωρίσουν και να μάθουν περισσότερα και από την ίδια για την προσφορά των σκύλων βοηθών.

Κάντε κλικ στη σελίδα