Η Έλενα Παλάγκα στην επέτειο των 20 ετών του 4 Paws for Ability

Στις 20 Οκτώβρη ο μεγαλύτερος οργανισμός εκπαίδευσης σκύλων βοηθών των ΗΠΑ για παιδιά με αναπηρία και βετεράνους “4 Paws For Ability” γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας του.
Μια μοναδική και λαμπερή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Cincinnati της Αμερικής, η οποία θα μείνει αξέχαστη στους 270 ανθρώπους που είχαν την τύχη και την χαρά να παραβρεθούν σε αυτήν. Στην εκδήλωση οι 45 σκύλοι βοηθοί έκλεψαν την παράσταση, γονείς παιδιών με αναπηρία, παιδιά με αναπηρία αλλά και βετεράνοι μίλησαν με συγκίνηση για τις αλλαγές που έχουν φέρει στην ζωή και την καθημερινότητα τους οι σκύλοι βοηθοί δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.
Η ιδρύτρια του οργανισμού 4 Paws For Ability, κα Karen Shirk μίλησε για την ιστορία του οργανισμού και για το πως κατάφερε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Σήμερα η κα Shirk, νιώθει δικαιωμένη και ευτυχισμένη καθως ο οργανισμός των ΗΠΑ έχει πιστοποιήσει πάνω από 2500 σκύλους βοηθούς και συνεχίζει να προσφέρει χαρά και βοήθεια σε ΑΜΕΑ μέσα από αυτούς, με μεγάλη επιτυχία.
Ο διευθυντής του τμήματος «εκπαίδευσης σκύλων βοηθών και εκπαιδευτών» του 4 Paws For ability, κ. Jeremy Dulebohn, βραβεύτηκε για την πολύτιμη προσφορά του στον οργανισμό, η επιτυχία των σκύλων βοηθών του οργανισμού οφείλεται στις γνώσεις, ικανότητες αλλά και στην ευαισθησία του κ. Dulebohn, απέναντι στα σκυλιά και τα παιδιά.
Το δεξί χέρι της κας Karen Shirk, κα Jennifer Varick Lutes, οι έμπειρες εκπαιδεύτριες ,κα Jessa Kenworthy, κα Peg Walsh Bernert, κα Shelby Kleiser και αλλά σημαντικά πρόσωπα που απαρτίζουν το ανθρώπινο δυναμικό του 4 Paws For Ability είχαν την τιμητική τους και χειροκροτήθηκαν από το κοινό για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια.
Η ιδρύτρια του μοναδικού οργανισμού στην Ελλάδα “Nina Service Dogs” κα Παλάγκα Έλενα, που έχει εκπαιδευτεί από τον Αμερικανικό οργανισμό φέρνοντας την καινοτομία και το μοντέλο εκπαίδευσης σκύλων βοηθών στην Ελλάδα προσκλήθηκε από την κα Shirk και παραβρέθηκε στην εκδήλωση όπου με μεγάλη συγκίνηση παρακολούθησε και την παρουσίαση και την αναφορά του έργου του “Nina Service Dogs” απο το 4 Paws For Ability.
Η κα Παλάγκα ανέλαβε το κομμάτι της διασκέδασης του κόσμου με την άλλη της ιδιότητα, την ιδιότητα της ερμηνεύτριας και το κοινό διασκέδασε με Ελληνικό ρεπερτόριο.
Η εκδήλωση εμπεριείχε συγκίνηση, αισιοδοξία, ευαισθησία και πραγματικά αντιπροσώπευε την λάμψη και την μαγεία που φέρνουν οι σκύλοι βοηθοί στα παιδιά με αναπηρία 20 ολόκληρα χρόνια.
Ευχόμαστε το έργο του 4 Paws να συνεχίσει να μεγαλώνει και ευχαριστούμε θερμά όλους τους ανθρώπους του και ιδιαίτερα την κα Karen Shirk και τον κ. Jeremy Dulebohn για όλα όσα έκαναν για την χώρα μας και τα παιδιά μας. #4pawsforability #ninaservicedogs