Στη μονάδα του «γητευτή» César Millan

Την Παρασκευή 12/10 μετά από περίπου τρία χρόνια, η ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Nina Service Dogs” κα Παλάγκα Έλενα η οποία βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι στις ΗΠΑ, επισκέφθηκε για άλλη μια φορά τον παγκόσμιου φήμης εκπαιδευτή σκύλων, γνωστό σε όλους και ως «γητευτή» César Millan.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο DPC (Dogs Psychology Center) στο κέντρο ψυχολογίας και αποκατάστασης σκύλων που ανήκει στον César Millan στην Santa Clarita στην Καλιφόρνια.

Ο César Millan ξενάγησε την κα Παλάγκα και την οικογένεια Σταθούλη, στον χώρο του και εξήγησε πως λειτουργεί το κέντρο ψυχολογίας. Στον χώρο εκτός από τα σκυλιά που ανήκουν στον ίδιο, υπάρχουν και πολλά άλλα ζώα όπως λάμα, στρουθοκάμηλοι, χελώνες, γαϊδουράκια, πρόβατα, άλογα και αλλά πτηνά τα οποία εχουν εκπαιδευτεί από τον César Millan και από τους γιους του, Andre και Calvin και αποτελούν μέρος της «αγέλης» βοηθώντας και στην εκπαίδευση σκύλων που αναλαμβάνει ο César.

Η κα Παλάγκα και η οικογένεια Millan μετά από ένα «ελληνικό» γεύμα αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις για την εκπαίδευση των σκύλων. Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση για τον μοναδικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό σκύλων βοηθών στην Ελλάδα, για την εξέλιξη του οργανισμού από το 2015 μέχρι σήμερα και την παράδοση των δύο πρώτων σκύλων βοηθών.

Η συζήτηση εμπεριείχε και τα αδέσποτα, καθώς ο César Millan είναι πολύ ευαισθητοποιημένος με το θέμα, έχει ιδρύσει τον δικό του μη κερδοσκοπικό οργανισμό στις ΗΠΑ και βοηθά εκπαιδεύοντας δύσκολες περιπτώσεις σκύλων δίνοντας τους «δεύτερη ευκαιρία» να υιοθετηθούν και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον César Millan και την οικογένεια του για την φιλοξενία και την ξενάγηση στον χώρο τους, όπως επίσης και την οικογένεια «Σταθούλη» που συνεχίζει έμπρακτα να στηρίζει τον οργανισμό μας και που μας έφερε σε επαφή με τον César Millan.
Ο César Millan θα επισκεφθεί κάποιες ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο 2019 για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, ευχόμαστε μια από αυτές τις χώρες να είναι και η Ελλάδα.