Περήφανοι για τον γλυκό μας ξεχωριστό συνεργάτη Αλέξανδρο

Λίγο πριν τελειώσει κι αυτή η μέρα, θέλω να μοιραστώ μαζί σου μια βαθιά μου σκέψη. Σήμερα καταρχάς να σε ενημερώσω ή να σου υπενθυμίσω πως βραβευθήκαμε περίπου 30 νέοι και νέες σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση στο 30ο Money Show 2019 στο Hyatt Regency Hotel Θεσσαλονίκης. Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης, Σύλλογοι, Κοινωνικές Ομάδες και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, έκριναν και αξιολόγησαν νέους και νέες κάτω των 40 ετών για το Έργο τους και την Προσφορά τους στην Επιχειρηματικότητα, τις Επιστήμες, την Καινοτομία, τον Πολιτισμό και την Κοινωνική Προσφορά.

Μετά από 15 χρόνια διαρκούς κι ακατάπαυστης προσφοράς για τον Άνθρωπο, επιλέχθηκα φέτος μαζί με τον συνυποψήφιο και συμβραβευόμενο Νίκο Ράγκο, να παραλάβουμε το βραβείο που βλέπεις. Ξέρεις, εμείς οι Άνθρωποι της Προσφοράς καθως και όλοι οι υπόλοιποι νέοι και νέες που βραβευθήκαμε απόψε, δεν περιμένουμε τα βραβεία για να αντιληφθούμε αν κάτι κάνουμε σωστά και καλά. Νομίζω πως το αισθητηριακό κριτήριο για την πόρευση και την βελτίωση της κοινωνίας που συνεισφέρουμε, λίγο πολύ, όλοι κι όλες μας το έχουμε. Γνωρίζουμε αν κάνουμε σωστά τη "δουλειά" μας. Ξέρουμε κι αντιλαμβανόμαστε τι ακόμη πρέπει να διορθώσουμε για να βελτιωθούν οι ζωές των συνανθρώπων μας σε κάθε πόστο και σε κάθε τομέα. Από τον πελάτη της εμπορικής εταιρίας, τον ασθενή του δικτύου υγείας, τον επιχειρηματία του επενδυτικού φορέα, τον φοιτητή του ακαδημαϊκού Ιδρύματος, τον ερευνητή του κέντρου καινοτομίας, τον ψυχαγωγούμενο της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας, μέχρι και τον ωφελούμενο των κοινωνικών δικτύων, γνωρίζουμε πως του οφείλουμε ένα ΜΕΓΆΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ καθώς αυτοί κι αυτές μας καταξιώνουν και μας πεισμώνουν να γίνουμε οι καλύτεροι εαυτοί και οι καλύτερες εαυτές μας.

Διαθέτουμε στη χώρα ένα πανίσχυρο και καταρτισμένο και με όρεξη ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό και οφείλει η πολιτεία, όπως κι αν λέγεται, σε όποια γραφεία κι αν κάθεται, να ενσκύψει και να βοηθήσει. Ένα Βραβείο όπως το αποψινό, είναι ένα σημαντικό ενθαρρυντικό βήμα και ένας μικρός φακός που ανάβει πάνω από τα κεφάλια και την οντότητα καθενός και καθεμιας μας. Είναι μια αναγνώριση κόπων και ξενυχτιών, υπερωριών και εθελοντικής ακόμη πολλές φορές προσφοράς σε κάθε τομέα για να γίνει η χώρα λίγο καλύτερη και πιο ανταγωνιστική στο οικονομικό και επενδυτικό οικοσύστημα.

Η πολιτεία οφείλει να ασχοληθεί με το ανθρώπινο δυναμικό της. Οφείλει να στηρίξει τα όνειρα και τις ελπίδες. Η αποψινή ιδιωτική πρωτοβουλία είναι μια πολύ σημαντική αιτία να χαμογελάσουμε αρκετοί από εμάς και να πούμε ένα εσωτερικό "ναι, τα κατάφερα" πολύ βαθιά μέσα μας. Έχουμε τα εργαλεία, ξέρουμε τον τρόπο, μας λείπει η ώθηση. Μας λείπει ακόμη και τώρα η εμπιστοσύνη και η φωνή που μπορεί να μας δώσει το κράτος. Που είμαστε Όλοι κι Όλες κομμάτι του, αλλά η διοίκηση του οφείλει να μας δώσει κάποια μέρα και τα κλειδιά. Απόψε, χαμογέλασα και πολύ μάλιστα μέσα μου και ακόμη περισσότερο όταν μας ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου πως από Δευτέρα γινόμαστε κι επίσημα μέλη του. Είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα. Να πάρουμε ώθηση να πάμε παρακάτω. Να διεκδικήσουμε όλοι κι όλες μαζί, τις απαραίτητες εργαλειοθήκες και τις χρηματοδοτήσεις και τους πόρους για να γίνουμε καλύτεροι από μας. Να αναμετρηθούμε με τους εαυτούς και τις εαυτές μας και να φωτίσουμε τη χώρα. Μπορούμε; ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟYΜΕ.