Το VICE Greece του ΑΝΤ1 δημιουργεί το πρώτο ντοκυμαντέρ με σκύλους βοηθούς

Οι σκύλοι βοηθοί για άτομα με ορατές και μη ορατές αναπηρίες εκπαιδεύονται και εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών, ενηλίκων και ατόμων 3ης ηλικίας εδώ και πολλές δεκαετίες στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα οι σκύλοι βοηθοί ξεκίνησαν το έργο τους το 2015 άτυπα από την εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Έλενα Παλάγκα, η οποία το 2016 ίδρυσε τον πρώτο και μοναδικό πιστοποιημένο μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Nina Service Dogs» που εκπαιδεύει και παρέχει σκύλους βοηθείας, ακολουθώντας το μοντέλο εκπαίδευσης του μεγαλύτερου παγκοσμίως οργανισμού σκύλων βοηθών για παιδιά με αναπηρία 4 Paws For Ability των ΗΠΑ.

Το VICE Greece επέλεξε να δημιουργήσει το πρώτο ντοκυμαντέρ για τους σκύλους βοηθείας στην Ελλάδα, το οποίο γυρίστηκε στην Θεσσαλονίκη, στην Καλαμπάκα και στα Τρίκαλα και τα γυρίσματα διήρκεσαν 5 ημέρες.

Το δύσκολο έργο των σκύλων βοηθών και σκύλων βοηθών συνεδριών απαιτεί πολύ χρόνο, έχει μεγάλο κόστος και υποστηρίζεται αποκλειστικά από δωρεές και χορηγίες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποστηρικτές μας, εθελοντές, αναδόχους, χορηγούς, εταιρείες, ιδιώτες, κοινωφελή ιδρύματα, συνεργαζόμενους φορείς και άλλες ΜΚΟ, καθώς και τους πολύτιμους απλούς καθημερινούς πιστούς followers, που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στον οργανισμό και στο έργο μας. Άλλοι με προσωπική εθελοντική εργασία, άλλοι με οικονομική βοήθεια και ενίσχυση, άλλοι με συνεργασίες και άλλους τρόπους.

Το έργο των σκύλων βοηθών αποτελεί καινοτομία για τα Ελληνικά δεδομένα και χωρίς την στήριξη όλων των προαναφερόμενων δεν θα υπήρχε και δεν θα εξελισσόταν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην παραγωγή του VICE Greece για το υπέροχο αποτέλεσμα.

Είμαστε σίγουροι πως όλοι εσείς που στηρίζετε και βοηθάτε το έργο μας θα είσαστε υπερήφανοι βλέποντας αυτό το ντοκυμαντέρ.

Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους μας! !

Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε με δύναμη και αισιοδοξία!