Βράβευση από τον Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

To βραβείο, το οποίο μας απονεμήθηκε σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρέλαβαν δικαιωματικά οι εθελόντριες μας Σίσσυ Ηλιάδη  και Έλσα Βρουκιά! Ανεκτίμητη η προσφορά τους στην διοργάνωση των Μαραθωνίων και στο έργο μας γενικότερα.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά εθελοντισμού, προσφοράς, αγάπης και γέλιου.

Δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη, δίπλα σε ψυχές αγνές και αθώες παιδιών και σκύλων (βοηθών). 

Βράβευση 🥇Nina Service Dogs.


Η υλοποίηση του προγράμμστος 3ης ηλικίας συνεχίζεται με επιτυχία

Η υλοποίηση του προγράμματος μας «Πραγματοποίηση επισκέψεων πιστοποιημένων σκύλων βοηθών – συνεδριών σε δομές με άτομα τρίτης ηλικίας», συνεχίζεται και κάθε επίσκεψη δικαιώνει την σκληρή δουλειά μας. Συνολικά 44 ήταν οι ωφελούμενοι στις τρεις επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε στις 17/1 στο ΚΗΦΗ Βυζαντίου, στις 21/1 στη Διαμαντίδειο Στέγη και στις 31/1 στο ΚΗΦΗ Νεαπόλεως. 

Οι ωφελούμενοι που πλέον έχουν εξοικειωθεί πλήρως με τους σκύλους βοηθούς εκφράζονται και αλληλεπιδρούν όλο και περισσότερο δίνοντας την δυνατότητα και στους ειδικούς επιστήμονες που τους παρακολουθούν να καταγράφουν τις αλλαγές και τα ωφέλη που προκύπτουν από αυτή την επαφή.

Η δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης - Points of Support που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντοπούλου, το Ίδρυμα Α.Γ Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη». 

https://www.facebook.com/pointsofsupport/ #pointsofsupport #smallgrantsbigideas

Η κα Παλάγκα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο FM 100 στην Μαίρη Λεριά

Στην εκπομπή «Το συζητάμε» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Fm 100 με την ραδιοφωνική παραγωγό Μαίρη Λεριά σήμερα 25/2/2019

παρουσιάζουμε το καινοτόμο πρόγραμμα «Πραγματοποίηση επισκέψεων πιστοποιημένων σκύλων βοηθών – συνεδριών σε δομές με άτομα τρίτης ηλικίας».

Πως οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι βοηθοί βοηθούν άτομα τρίτης ηλικίας με άνοια και πρόσθετες αναπηρίες.

Συντονιστός & διαδικτυακά http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=288

Η δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης - Points of Support που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντοπούλου, το Ίδρυμα Α.Γ Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη».

https://www.facebook.com/pointsofsupport/

#pointsofsupport #smallgrantsbigideas

H Nina Service Dogs στο Πρακτορείο FM στα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Σήμερα 19/2/2019  στις 11:30 στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9 & στην εκπομπή «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ» της ραδιοφωνικής παραγωγού Νικόλ Καζαντζίδου. Η  Έλενα Παλάγκα ιδρύτρια του οργανισμού Nina Service Dogs, μιλάει για τους σκύλους βοηθείας και την προσφορά τους σε παιδιά & ενήλικες με αναπηρία καθώς και σε άτομα τρίτης ηλικίας με άνοια! 

Να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Καζαντζίδου για την πρόσκληση στην εκπομπή της, όπως επίσης και τον συνεργάτη μας και υπεύθυνο επικοινωνίας του οργανισμού μας, κ. Αλέξανδρο Τανασκίδη που στηρίζει, επικοινωνεί και προωθεί το έργο των σκύλων βοηθών! 

Συμμετοχή στο 11ο Πανελλήνιο συνέδριο Αlzheimer στις 14/2/2019

Η κα Παλάγκα Έλενα ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού εκπαίδευσης σκύλων βοηθών “Nina Service Dogs” συμμετείχε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Alzheimer που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. 

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το έργο των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων βοηθών ατόμων με άνοια. Η κα Παλάγκα εξήγησε πως γίνεται η επιλογή και η εκπαίδευση αυτών των σκύλων, σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους με άνοια και με ποιο τρόπο. Τόνισε επίσης πως από την αλληλεπίδραση του σκύλου βοηθού με τον ανοϊκό ασθενή προκύπτουν και οφέλη για τους φροντιστές των ασθενών. 

Επίσης παρουσιάστηκε και η πιλοτική καινοτόμα δράση  «Πραγματοποίηση επισκέψεων πιστοποιημένων σκύλων βοηθών – συνεδριών σε δομές με άτομα τρίτης ηλικίας», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης - Points of Support που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντοπούλου, το Ίδρυμα Α.Γ Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη».

https://www.facebook.com/pointsofsupport/

#pointsofsupport #smallgrantsbigideas

Η κα Παλάγκα είχε την τιμή να βρίσκεται στο ίδιο τραπέζι με τις ειδικούς επιστήμονες του Alzheimer Hellas, κα Κυριαζοπούλου, κα Νικολαϊδου, κα Γκαβοπούλου και κα Τσοκανάρη.

Λόγια καρδιάς...

Από την σημερινή μας επίσκεψη σε δομή ατόμων τρίτης ηλικίας με άνοια και άλλες αναπηρίες.

«Πραγματοποίηση επισκέψεων πιστοποιημένων σκύλων βοηθών – συνεδριών σε δομές με άτομα τρίτης ηλικίας».

Η δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης - Points of Support που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντοπούλου, το Ίδρυμα Α.Γ Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη».

https://www.facebook.com/pointsofsupport/

https://www.amna.gr/mobile/articleen/334992/Skuloi-boithoi-stin-upiresia-atomon-me-anoia-i-Alzheimer

#pointsofsupport #smallgrantsbigideas

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Κάθε χρόνο περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από κάποιας μορφής καρκίνου. Ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις, δεν υπολογίζει μωρά-παιδιά, χτυπάει όλες τις κοινωνικές τάξεις, όλες τις εθνικότητες, χτυπάει παντού, επισκέπτεται σχεδόν κάθε σπίτι και πρέπει να μας απασχολεί και να μας αφορά όλους! 

Τον τελευταίο ενάμιση  χρόνο η ιστορία του Γιώργου Μάνη και του σκύλου βοηθού του, Μάικ, έχει γίνει γνωστή σε πολλούς και καθημερινά αυτά τα δυο αγόρια κερδίζουν φίλους ζωής ️ και πολλούς θαυμαστές!

Άραγε πόσο μεγάλος ΗΡΩΑΣ φαντάζει στα μάτια του Γιώργου ο τετράποδος φίλος του Μάικ και πόσο μεγάλος ΗΡΩΑΣ φαντάζει στα ματάκια του Μάικ, ο Γιώργος του;

Ο Μάικ είναι ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος βοηθός στην Ελλάδα που εκπαιδεύτηκε εξατομικευμένα για τις ανάγκες του Γιώργου. Μαζί έχουν καταφέρει πολλά μέχρι σήμερα και συνεχίζουν τον αγώνα τους καθημερινά με πείσμα και αγάπη για ζωή, χαρά και παιχνίδι. 

Ο Γιώργος παρουσίασε 3 ετών όγκο στον εγκέφαλο.. πως το εξηγείς αυτό στους γονείς του και στον ίδιο; Χάθηκε ο κόσμος τους.

ΓΙΑΤΙ;;;; 

Η συνέχεια δύσκολη... 

2 χειρουργικές επεμβάσεις, αφαίρεση του όγκου, νοσηλεία σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης, εξετάσεις, μαγνητικές και ένα παιδί που ξαφνικά κοιμήθηκε, χειρουργήθηκε και ξύπνησε χωρίς να μπορεί να μιλήσει, χωρίς να μπορεί να περπατήσει και χωρίς όρεξη για ζωή..

Ναι, για ένα μεγάλο διάστημα ζούσε σε μια ΦΟΥΣΚΑ, αυτό έγραψαν οι γονείς του Γιώργου όταν αιτήθηκαν για σκύλο βοηθό, να βγει απο την φούσκα που ζει... πρώτα αυτό και όλα τα αλλά θα γίνουν... αυτό μόνο να βγει από την φούσκα του.. να βγει από το σπίτι ...

Ξαφνικά τέρμα τα παιχνίδια και οι παρέες, μόνο νοσοκομεία, φάρμακα, άγχος και πόνο.. πόσο “ταιριάζει”  άραγε αυτό σε ένα παιδί 3 ετών ;;;

Τον Σεπτέμβριο του 2017 η ζωή του Γιώργου αλλάζει, δεν είναι πια μόνος, η οικογένεια Μάνη καλωσορίζει το τετράποδο πλάσμα που περίμενε περίπου δυο χρόνια, τον σκύλο βοηθό του Γιώργου τον πρώτο σκύλο βοηθό στην Ελλάδα, τον Μάικ! 

Ο Μάικ αλλάζει αμέσως την ψυχολογία όλης της οικογένειας, τα δύσκολα ταξίδια στο ογκολογικό για τις μαγνητικές του Γιώργου γίνονται πλέον πιο εύκολα με την συνοδεία και την βοήθεια του Μάικ. 

Ανάσα ο Μάικ και για τους γονείς του Γιώργου οι οποίοι βλέπουν πως ο Μάικ ηρεμεί τόσο πολύ τον Γιώργο και η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη καθώς ο Γιώργος είναι πιο συνεργάσιμος σε όλα με τον Μάικ στο πλευρό του. 

Στην συνέχεια έρχεται η συνεργασία του Γιώργου με τον Μάικ, η «συμφωνία» μεταξύ τους, πως θα γίνονται όλες οι θεραπείες που χρειάζονται για την αποκατάσταση του Γιώργου και πως θα συμμετέχει και ο Μάικ σε αυτές! 

Κίνητρο μεγάλο ο Μάικ και ο Γιώργος συμμετέχει σε όλα πια χωρίς αντιδράσεις..

Ο Γιώργος αρχίζει να κάνει βήματα, αρχίζει να αρθρώνει λέξεις, μιλάει στον Μαικ, αρχίζει να κινεί τα άκρα του καλύτερα και πιο σταθερά, πετάει το μπαλάκι στον Μάικ, τον αγκαλιάζει, τον ταΐζει, κοιμάται πλέον μόνος και όχι με τους γονείς του, πηγαίνει θαρραλέα με τον Μάικ στο ογκολογικό και οι μαγνητικές δείχνουν καθαρές, η εικόνα αλλάζει, η ΖΩΗ νικά και εσυ ΚΑΡΚΙΝΕ φεύγεις μακριά...γίνεσαι κακό ΟΝΕΙΡΟ! 

Πριν 4 μήνες ο Γιώργος έγινε 8 χρόνων!

Σήμερα στέκεται όρθιος και με στήριγμα τον Μάικ και την ειδική περπατούρα βάζουν στόχο για πιο μεγάλα πράγματα! 

Ο Γιώργος θα ψηλώσει κι άλλο, θα αρχίσει να περπατάει ολοένα και καλύτερα, πιο γρήγορα, πιο σταθερά και ο Μάικ θα αλλάξει σαμάρι ισορροπίας, το καινούργιο θα έχει πιο ψηλή χειρολαβή για να μπορεί να κρατιέται καλύτερα ο Γιώργος. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν τον Γιώργο να αποκτήσει τον Μάικ!

Η αγάπη είναι κινητήριος δύναμη και το πιο ισχυρό φάρμακο ️

15 Φεβρουαρίου ημέρα που μας αφορά όλους!

This is George! He is one of the thousands children in the world who has faced cancer!

Today is the International childhood cancer day and this story has a happy ending but not all stories do! We can all help though and we can all be a part of these stories, care for these children and if we do, then these stories will definitely have a better ending ️

George was a healthy child, he was born absolutely normal and had a great development until the age of three when he was diagnosed with a brain tumor.

His and his family’s life changed so fast, there was not enough time to realize what have happened to George and they had to act fast.

George had two brain surgeries, the doctors managed to take the tumor out but after the surgeries George woke up with mobility limitations, he could not walk, no speech and there was a new life ahead and new reality that he and his family had to face!  

This is cancer, it hits when you do not expect it, but unfortunately it does it to children too..

After the surgeries, the stays in the hospitals and rehabilitation centers, George went home! He refused to go out, he did not want to play with other kids, he was negative, he was sad, he was afraid and the worst, he gave up..

There is when Mike came into the picture..

His parents decided that George needs a way out, he always loved dogs and after they did some research on the internet they found about service dogs! 

Mike is actually the FIRST service dog EVER in Greece and this makes the story even more touchy and beautiful ️

So they applied for a SD, they were accepted and George was about to come out of his loneliness and was about to meet his new, unique and special best friend! 

After two years of specialized and tailored training, Mike became the first multipurpose Service Dog in Greece and George was the first child in Greece who obtained a service animal. 

Mike and George who have been together for a year and a half already, made a promise to each other! They promised to work hard, participate in all the therapies together, find time to make new friends and play with them, work with the mobility harness and take more steps every day and finally they promised that they will always be optimistic,  happy and bonded.

And that’s exactly what they did and still do until today!

George is now standing up, he is walking by himself, he feels confident and strong with Mike by his side, he started talking, he started school, they both made new friends and they are a super team!

Soon Mike will need a new mobility harness with a higher handle cause George is getting taller and maybe when George will be even stronger and capable of running, then Mike will need more tennis balls too, to play more with each other.

George is doing an IMR every 4 months, he is clear! He goes to the hospital with his SD.

Mike is the first SD who got into a hospital and George is feeling more relaxed when he goes with Mike! We are all positive that these two will have even bigger progress as time goes by.

To all these people who helped George to obtain his SD this story is a wonderful way to say THANK YOU